Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Wat ga je doen?
Als (senior) DBC-adviseur ben jij van de afdeling zorgcontrol dé expert in het ziekenhuis op het gebied van de dagelijkse uitvoering van het Horizontaal toezicht. Jij hebt je expertise in de wet- en regelgeving omtrent DBC- en verrichtingenregistratie en AO/IC. De zorgprofessionals in onze organisatie weten je te vinden voor advies over dit onderwerp. Je houdt je niet alleen bezig met het ophalen van nieuwe kennis m.b.t. wet- en regelgeving, maar bent daarnaast continu bezig met het verbeteren van de zorgregistratie. Dit doe je door in overleg met de zorgprofessionals en hun ondersteuners processen te verbeteren en te optimaliseren.

Jij staat met iedereen in contact! Binnen het ziekenhuis sta je in contact met de medisch specialisten, (poli)klinieken en de afdeling zorgregistratie. Daarnaast ook met de afdelingen ICT, facturatie en planning & control. Je neemt deel aan structurele overleggen en bent in sommige projecten de projectleider die alles tot een goed eind brengt. Vanuit een adviserende en controlerende rol zorg jij gezamenlijk met de afdelingen voor een goede bronregistratie. Buiten het ziekenhuis sta je onder andere in contact met (zorg)verzekeraars, de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen en de Nederlandse Zorgautoriteit.

Jij zorgt er ook voor dat Zorgcontrol on top of mind is! Je voorziet gebruikers regelmatig van scholingen voor zowel zorgprofessionals als hun ondersteuners. Je levert stuurinformatie aan het management betreffende de kwaliteit van de zorgregistratie. Daarnaast ben je actief betrokken bij het opzetten en inregelen van horizontaal toezicht. Je voert je interne controles uit en bedenkt samen met je team hoe je de zorgregistratie in de organisatie naar ‘the next level’ kunt brengen in de toekomst. Hier is de verdere ontwikkeling naar Horizontaal Toezicht een belangrijke pijler in. Horizontaal Toezicht is een vorm van samenwerking tussen de zorgverzekeraars en een zorgaanbieder die steunt op vertrouwen, wederzijds begrip en transparantie in handelen. Horizontaal Toezicht richt zich op de rechtmatigheid van de zorguitgaven binnen de medisch specialistische zorg zoals in het St Anna Ziekenhuis. Dit gaat enerzijds over correct registreren en declareren en anderzijds over gepast gebruik van zorg. In plaats van gegevensgerichte controle achteraf werken partijen samen om de rechtmatigheid van declaraties in de processen aan de voorkant te borgen. Dit is niet alleen een efficiëntere manier om correct registreren en declareren te borgen, maar het is ook effectiever.

Wat breng je mee?
Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau en een afgeronde opleiding zoals bedrijfskunde of gezondheidswetenschappen. Kennis van wet- en regelgeving omtrent DBC/DOT- en zorgadministratie is vereist. Je hebt minimaal één jaar werkervaring in een soortgelijke rol in een ziekenhuis of een GGZ instelling. Jij krijgt energie van het onder de loep nemen van processen en het doorvoeren van verbeteringen.

Andere omschrijven je als proactief in je vak en analytisch sterk, een stevige adviseur en in staat om je standpunt en kennis toe te lichten bij diverse gesprekspartners op verschillende niveaus. Je gaat in op de belangen van de stakeholders binnen het ziekenhuis. Je brengt verbinding in het team tot stand om de synergie en samenwerking tussen de afdeling zorgcontrol en het management te bevorderen. Kortom: je bent je bewust van wat er speelt binnen de organisatie, draagt hieraan bij en wil onderdeel zijn van het nog beter op de kaart zetten van de afdeling zorgcontrol binnen het ziekenhuis.

Je kunt rekenen op
Wij bieden je een uitdagende en afwisselende baan voor gemiddeld 36 uur per week voor in eerste instantie bepaalde tijd. Bij gebleken geschiktheid wordt dit na een jaar een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Salariëring vindt plaats conform de Cao Ziekenhuizen.
De functie is ingeschaald in salarisschaal 55 (min. € 2.665 – max. € 3.917 bruto per maand o.b.v. een 36-urige werkweek). Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.

Wij bieden al onze medewerkers een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, (https://www.annawerkt.nl/wat-bieden-wij/arbeidsvoorwaarden/) dat ruimte biedt aan jouw individuele wensen. Denk bijvoorbeeld aan een fietsplan, verlof sparen of kopen, en een regeling studiekosten. Er is aandacht voor vakverbreding en persoonlijke ontwikkeling via de Anna Academie. Je krijgt korting op tal van winkels en (sport)organisaties in Geldrop en omgeving.

Wie zijn wij?
De afdeling zorgcontrol bestaat uit 9 collega’s verdeeld over
de teams: DBC-adviseurs en ICD-10 registratie. Je wordt hiërarchisch aangestuurd door het hoofd zorgcontrol. De afdeling maakt onderdeel uit van Finance & Control.

Het St. Anna Ziekenhuis, gevestigd in Geldrop en Eindhoven, staat midden in de samenleving en biedt kwalitatief hoogwaardige zorg, dichtbij en in een omgeving die een gevoel van ‘thuis’ oproept. Aangenaam Anna.

Onze passie is het bevorderen van de gezondheid en kwaliteit van leven van ieder mens, in iedere levensfase. Anna wil een partner zijn, een goede buur. Iemand die altijd klaar staat. We zoeken op persoonlijke wijze en samen met onze patiënten naar de beste oplossing. Ook als die niet meteen voor de hand ligt.

Interesse?
Zin gekregen om aan de slag te gaan als (senior) DBC adviseur, maar wil je eerst nog meer informatie? Neem dan contact op met Ruben Petri, hoofd zorgcontrol, telefoonnummer 040-2864458 of met Sabine Hermsen, corporate recruiter Annawerkt Recruitment, telefoon 040-286 4885.

Ben je overtuigd dat jij de kandidaat bent die wij zoeken en wil jij de uitdaging aangaan? Laat dan voor donderdag 22 augustus a.s. je CV en motivatie achter door op de "Solliciteer" button te klikken! Je motivatiebrief mag je richten aan Ruben Petri.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Plaatsingsdatum 01-08-2019
Standplaats Geldrop
Opleidingsniveau HBO / Bachelor
Uren 36
Niveau Professional
Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Salaris min. € 2.665 – max. € 3.917 bruto per maand o.b.v. een 36-urige werkweek
Functiecategorie(ën) Advies / Consultancy
Branch(es) Medisch / Zorg / Welzijn
Provincie(s) Noord-Brabant
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Ruben Petri
Telefoon 040-2864458

Vestigingsplaats

Solliciteer